Bli volontär

Vill du bli volontär hos Noomi? Vi söker emellanåt nya volontärer till vårt skyddade boende, respektive till vårt uppsökande arbete. Eftersom uppdraget är relationsbaserat så kräver det stabilitet över tid. Med anledning av detta förbinder du dig som volontär att vara engagerad i verksamheten i minst sex månader. På grund av arbetets natur behöver du vara kvinna och över 18 år.

 

Boendevolontär

Som volontär är du i boendet ca en kväll varje vecka/var fjortonde dag samt var åttonde helg. Uppdraget som volontär handlar om att finnas där för kvinnorna som bor på Noomi och erbjuda socialt umgänge och stöd.

 

Uppsökande arbete

Noomis uppsökande arbete riktar sig primärt till de kvinnor som befinner sig i gatuprostitution i Malmö. Vi går ut en kväll varje vecka till det område i Malmö där gatuprostitutionen sker och erbjuder varm choklad, kaffe, tilltugg och gott sällskap. Vi vill vara en ljus och positiv närvaro i det annars väldigt tunga och mörka livet på gatorna och i livet i prostitution.

Om du är intresserad av att bli volontär så är du varmt välkommen att fylla i volontärenkäten , alternativt ringa eller mejla oss så berättar vi gärna mer!